Välkommen

Språken är engelska och svenska. Liten barngrupp och verksamheten riktar sig till 1- 6 åringar. Öppet kl. 06:00 18:30. (Stängt röda dagar). Ekologisk mat så mycket som möjligt.

Det finns tillgång till lekhörna, vilorum, trädgård, där barnen kan leka och utvecklas på ett bra sätt. Lokalerna är ca 104 km2.

Om jag blir sjuk eller inte finns på plats av någon anledning så kommer en vikarie in och tar över och ser till att verksamheten är öppen. Verksamheten drivs i mitt egna hem.

Jag använder förskoleappen Tyra och den fungerar väldigt bra. Föräldrarna lägger själv in schema etc och jag får mer överblick över barnet och verksamheten. Finns även en portfolio och en blogg som uppdateras med bilder dagligen. Vi använder även dropbox.

Vi är ute dagligen och går till lekplatsen minst 2 ggr i veckan.

De stora fördelarna med en flerspråkig verksamhet är att barnen lär sig i tidig ålder olika språk vilket underlättar med språkförståelsen senare i livet.

Detta barnomsorgsalternativ gynnar även barn som inte bor i flerspråkiga hushåll så alla barn är välkomna oavsett språkförutsättningar. För att hålla båda språken flytande i verksamheten så varierar jag mellan båda svenska och engelska. Sånger, ramsor och aktiviteter hålls i båda språken.

Avgiften baseras på föräldrarnas inkomst och ligger på samma nivå som för Lerums kommun. Använder mig av läroplanen i verksamheten.

 

3241

Frågor och kontakt:

littletiggers@mail.com

Skicka ansökan till:

littletiggers@mail.com

En bra artikel om barn med flera språk, läs gärna här:

http://www.bbc.co.uk/news/stories-43343337

(Artikel från BBC)